svettbehandling

Överdriven svettning även kallad hyperhidros, kan vara ett besvärande tillstånd som tar på självförtroendet. För att minska svettningar kan man injiciera botox i svettkörtlarna och förbättra livskvaliteten för dem som lider av detta tillstånd. 

en torrare tillvaro

Hyperhidros är ett tillstånd som kännetecknas av en överdriven svettproduktion vilket går utöver vad som behövs för att reglera kroppstemperaturen. Med detta innebär överdrivna svettningar som uppstår utan fysisk aktivitet. Tillståndet påverkar vanligtvis specifika områden av kroppen, som armhålor, handflator, fotsulor och ansikte och kan ha en betydande inverkan på en persons livskvalitet och självförtroende. En del besväras till den grad att det påverkar deras sociala och yrkesmässiga liv.

Orsaken till överdriven svettning varierar, för en del är det genetisk och förekommande inom familjen medan andra får det utlöst av hormonella förändringar som puberteten eller hormonell obalans. 

Botox behandling för hyperhidros är en pålitlig metod för att minska överdriven svettning. Under en behandling injiceras botox i de drabbade områdena för att blockera nervernas signaler till svettkörtlarna och minska svettproduktionen.

inför ditt besök

Innan man gör botox bör man undvika att ta blodförtunnande mediciner som aspirin och ibuprofen och undvika att dricka alkohol. Du bör avstå från behandling om du har en pågående infektion i kroppen eller är gravid.

Inför behandling genomförs en individuell anpassning och bedömning för att fastställa lämplig dos och behandlingsområde för varje individ. Injektionen ger låg smärta och tar ungefär 15 minuter att genomföra. Behandlingen utförs av en erfaren och auktoriserad utövare för att säkerställa säkerhet och effektivitet.

efter behandling

Efter en behandling bör du undvika att röra på det behandlade området och undvika att lägga dig ner i minst 4 timmar. Det kan också vara bra att undvika alkohol och träning under de första 24 timmarna efter att du gjort botox.

Biverkningar är vanligtvis milda och övergående, inkluderande rodnad, svullnad eller ömhet vid injektionsstället.

RESULTAT

Resultatet varar i cirka 7 månader därefter kan man behöva en ytterligare injektion. Besvären minskar generellt efter upprepad behandling vilket ökar resultaten i längden. En del får såpass minskad svettproduktion att de till slut inte behöver utföra ytterligare injektion medan andra behöver upprepa behandling en gång på två år. Resultatet varierar mellan individer och kan påverkas av faktorer som kostomställning eller medicinbyte.

Följ Derma Beauty Esthetic på instagram för att se mer av vårat arbete