PANNrynkor & linjer

Rynkor och linjer i pannan är vanliga tecken på åldrande och uppstår gradvis över tid på grund av en kombination av biologiska och yttre faktorer. Botox är en populär metod för att minska rynkor och linjer i ansiktet, inklusive de som uppkommer i pannan. Det är en säker och effektiv metod för att uppnå en slätare och ungdomligare hud.

slät ut ojämnheter & veck

Musklerna i pannan används när vi gör olika uttryck och ansiktsmimiker. Upprepande ansiktsrörelser som att rynka ögonbrynen när man kisar eller höja ögonbrynen vid förvåning, använder muskler som drar ihop huden. I över tid kan de upprepande rörelserna skapa veck och linjer i pannområdet speciellt för de som har en livligare ansiktsmimik.

Genom att injiciera en mindre mängd botox på de muskler som är ansvariga för mimiska rörelser kan man effektivt minska rynkor i pannan.

Botox är ett neurotoxin som tillfälligt blockerar nervsignalerna till de muskler där den injiceras. Detta gör så att musklerna stängs och slappnas av. När musklerna inte längre är konstant ihopdragna slätas rynkorna. Injiceringen är baserat på dina individuella behov och önskemål.

inför ditt besök

Tänk på att undvika smink, alkohol och blodförtunnande mediciner som ibuprofen och aspirin dagen för behandling. Du ska avstå helt från behandling om du är sjuk och har en pågående infektion i kroppen, är gravid eller ammar. Det är också viktigt att undvika behandling om du lider av någon blödarsjukdom, har muskel-eller neurologiska problem. Det är alltid bäst att rådfråga läkare innan behandling för att vara säker.

En behandlingen med botox tar vanligtvis bara några minuter och kräver ingen narkos. Injektionerna görs med en fin nål och är relativt smärtfri.

efter behandling

Efter en behandling bör du undvika att röra på det behandlade området och undvika att lägga dig ner i minst 4 timmar. Det kan också vara bra att undvika alkohol och träning under de första 24 timmarna efter att du gjort botox.

Efteråt kan det behandlade området bli svullet och ömt botox och ibland kan det bildas blåmärken. Detta är vanligt och försvinner efter ett par dagar. Läkningsprocessen efter en botox behandling är vanligtvis snabb. Du kan förvänta dig att se resultat inom 3-4 dagar och full effekt inom cirka två veckor.

RESULTAT

Effekten av behandlingen syns vanligt vis inom 3-4 dagar med full effekt efter två veckor. Resultaten varar vanligtvis i cirka 3 till 4 månader varpå musklerna gradvis återgår till sin normala aktivitet och rynkorna kan återkomma. Man kan därefter upprepa behandlingen för att bibehålla det släta utseendet.

Följ Derma Beauty Esthetic på instagram för att se mer av vårat arbete