kråksparkar

Kråksparkar, även känt som ”kråkfötter”, är små rynkor och fina linjer som bildas runt ögonens yttre hörn när vi ler eller gör ansiktsuttryck. Kråksparkar är en naturlig del av åldrandeprocessen och uppstår oftast på grund av att huden tappar sin elasticitet och kollagenproduktionen minskar över tid.

rynkor vid ögonen

Kråksparkar är små rynkor och fina linjer som bildas vid ögonens yttre hörn. Upprepade ansiktsuttryck, särskilt leenden och kisningar, kan över tid skapa rynkor i huden runt ögonen. Kråksparkar är alltså ett naturligt resultat av ansiktsmuskulaturens aktivitet och åldrande. Dessa linjer liknar spåren från kråkornas fötter vilket gett dom deras namn. 

En behandling med botox är en vanlig metod för att minska kråksparkar genom att tillfälligt minska muskel sammandragningen i området. Detta minskar linjerna och ger en slätare hud runt ögonen.

Efter två veckor kommer du kunna se det fullständiga resultatet i form av ett piggare och fräschare utseende med mindre linjer.

inför ditt besök

Tänk på att undvika smink, alkohol och blodförtunnande mediciner som ibuprofen och aspirin dagen för behandling. Du ska avstå helt från behandling om du är sjuk och har en pågående infektion i kroppen, är gravid eller ammar. Det är också viktigt att undvika behandling om du lider av någon blödarsjukdom, har muskel-eller neurologiska problem. Det är alltid bäst att rådfråga läkare innan behandling för att vara säker.

En behandlingen med botox tar vanligtvis bara några minuter och kräver ingen narkos. Injektionerna görs med en fin nål och är relativt smärtfri.

efter behandling

Efter en behandling bör du undvika att röra på det behandlade området och undvika att lägga dig ner i minst 4 timmar. Det kan också vara bra att undvika alkohol och träning under de första 24 timmarna efter att du gjort botox.

Efteråt kan det behandlade området bli svullet och ömt botox och ibland kan det bildas blåmärken. Detta är vanligt och försvinner efter ett par dagar. Läkningsprocessen efter en botox behandling är vanligtvis snabb. Du kan förvänta dig att se resultat inom 3-4 dagar och full effekt inom cirka två veckor.

RESULTAT

Effekten av behandlingen syns vanligt vis inom 3-4 dagar med full effekt efter två veckor. Resultaten varar vanligtvis i cirka 3 till 4 månader varpå musklerna gradvis återgår till sin normala aktivitet och rynkorna kan återkomma. Man kan därefter upprepa behandlingen för att bibehålla det släta utseendet.

Följ Derma Beauty Esthetic på instagram för att se mer av vårat arbete