face slimming

Botox är inte bara populärt för att minska rynkor och linjer utan kan även användas till att skulptera och forma ansiktet genom en behandling som kallas ”Face Slimming”. Behandlingen är en icke-kirurgisk och effektiv metod för att uppnå en mer V-format ansikte genom att minska muskelmassan i vissa områden.

ändra form utan operation

Vid en Face Slimming behandling injicieras botox i specifika ansiktsmuskler som ger ansiktet ett bredare utseende, såsom käk-och tuggmusklerna vid namn masseter musklerna.

Massetermuskeln finns på var sin sida av ansiktet vid käken. Hos vissa individer är muskeln extra stark och kraftig vilket ger ett mer kvadratisk och maskulint utseende.

Under behandlingen injicieras botox på båda sidorna av käkmusklerna. Detta hämmar muskelaktiviteten temporärt. Då musklerna slappnar resulterar det i en minskning av muskelmassa, smalare käklinje och mer uttalade kindben. Då bredden på käken minskas blir resultatet en mer feminin, slimmad och oval ansiktsform.

Behandlingen är även effektiv för de med spänningar i käken och som gnisslar sina tänder då avslappningen av musklerna minskar spänningar och smärta i käken.

inför ditt besök

Tänk på att undvika smink, alkohol och blodförtunnande mediciner som ibuprofen och aspirin dagen för behandling. Du ska avstå helt från behandling om du är sjuk och har en pågående infektion i kroppen, är gravid eller ammar. Det är också viktigt att undvika behandling om du lider av någon blödarsjukdom, har muskel-eller neurologiska problem. Det är alltid bäst att rådfråga läkare innan behandling för att vara säker.

En behandlingen med botox tar vanligtvis bara några minuter och kräver ingen narkos. Injektionerna görs med en fin nål och är relativt smärtfri.

efter behandling

Efter en behandling bör du undvika att röra på det behandlade området och undvika att lägga dig ner i minst 4 timmar. Det kan också vara bra att undvika alkohol och träning under de första 24 timmarna efter att du gjort botox. Behandlingen ger vanligtvis inga biverkningar men det är vanligt att bli öm och svullen vid käken. Återhämtningen är generellt snabb och resultaten börjar bli synliga inom några dagar till en vecka. Ansiktet kommer gradvis att bli smalare under de kommande veckorna.

RESULTAT

Resultaten varar vanligtvis i cirka 3 till 4 månader, varpå musklerna gradvis återgår till sin normala aktivitet. Man kan därefter upprepa behandlingen för att bibehålla önskat resultat.

Följ Derma Beauty Esthetic på instagram för att se mer av vårat arbete