ögonbrynslyft

När vi åldras minskar hudens elasticitet vilket kan resultera i att ögonbrynen upplevs som tyngre och sjunker ned. Genom att använda botox kan man lyfta ögonbrynen för att åstadkomma ett vaket och ungdomlig utseende.

för ett piggare utseende

Hängande ögonbryn är ett tillstånd där övre ögonlocket inklusive ögonbrynet, sjunker eller hänger nedåt. Detta sker när musklerna som styr ögonbrynen försvagas eller tyngs ner, detta är en naturlig del av åldrandet men kan även uppstå av andra orsaker som genetik. När musklerna vid ögonbrynet sjunker skapar det ett trött och åldrande utseende. Botox kan användas för att temporärt lyfta ögonbrynet genom att minska muskelaktiviteten som drar ned det vilket är ett effektivt alternativ för dig som inte vill genomgå kirurgi.

Vid behandling av ögonbrynslyft injiceras en liten mängd botox i specifika punkter strax under ögonbrynet så att muskelsignalerna tillfälligt stängs och slappnas av. När musklerna inte tyngs ner längre ger det ett piggare och fräschare utseende samtidigt som det framhäver ögonen.

inför ditt besök

Tänk på att undvika smink, alkohol och blodförtunnande mediciner som ibuprofen och aspirin dagen för behandling. Du ska avstå helt från behandling om du är sjuk och har en pågående infektion i kroppen, är gravid eller ammar. Det är också viktigt att undvika behandling om du lider av någon blödarsjukdom, har muskel-eller neurologiska problem. Det är alltid bäst att rådfråga läkare innan behandling för att vara säker.

En behandlingen med botox tar vanligtvis bara några minuter och kräver ingen narkos. Injektionerna görs med en fin nål och är relativt smärtfri.

efter behandling

Efter en behandling bör du undvika att röra på det behandlade området och undvika att lägga dig ner i minst 4 timmar. Det kan också vara bra att undvika alkohol och träning under de första 24 timmarna efter att du gjort botox.

Efteråt kan det behandlade området bli svullet och ömt botox och ibland kan det bildas blåmärken. Detta är vanligt och försvinner efter ett par dagar. Läkningsprocessen efter en botox behandling är vanligtvis snabb. Du kan förvänta dig att se resultat inom 3-4 dagar och full effekt inom cirka två veckor.

RESULTAT

Effekten av behandlingen syns vanligt vis inom 3-4 dagar med full effekt efter två veckor. Resultaten varar vanligtvis i cirka 3 till 4 månader varpå musklerna gradvis återgår till sin normala aktivitet. Man kan därefter upprepa behandlingen för att bibehålla önskat resultat.

Följ Derma Beauty Esthetic på instagram för att se mer av vårat arbete