gummy smile

Vid ”Gummy Smile” dras läppen kraftig upp vid tal och leende och visar mer tandkött än vanligt. Vissa individer ogillar utseendet av det vilket påverkar deras självförtroende. Gummy Smile kan bero på en överaktiv läppmuskel vilket orsakar att tandköttet blir synligt när man ler. Botox kan användas för att temporärt minska muskelaktiviteten i överläppen vilket kan sänka läppen vid leende och minska tandköttets exponering. 

le med självförtroende

Vid tillfällen där Gummy Smile beror på överaktiv och stark läppmuskulatur som lyfter överläppen kan botox vara en lösning för att minska synligheten av tandköttet vid leenden. 

Behandlingen minskar muskelaktiviteten tillfälligt där det injiceras. Då kommer överläppen längre ner och täcker tandköttet. När det injiceras i de muskler som styr läpparnas lyftande rörelse, kan botox hjälpa till att minska hur högt överläppen lyfter när man ler. Detta resulterar i att mindre tandkött blir synligt och ger ett mer balanserat leende.

Under behandlingen injiceras botox med en fin nål i de överläppsmuskler som är ansvariga för den markanta lyftningen vid leende. Mängden och område för injektioner bestäms individuellt baserat på din anatomi och önskad resultat.

Starka muskler vid läpplyft i kombination med en tunn överläpp kan även förbättra leendet genom att kombinera behandlingen med fillers i överläppen.

inför ditt besök

Tänk på att undvika smink, alkohol och blodförtunnande mediciner som ibuprofen och aspirin dagen för behandling. Du ska avstå helt från behandling om du är sjuk och har en pågående infektion i kroppen, är gravid eller ammar. Det är också viktigt att undvika behandling om du lider av någon blödarsjukdom, har muskel-eller neurologiska problem. Det är alltid bäst att rådfråga läkare innan behandling för att vara säker.

En behandlingen med botox tar vanligtvis bara några minuter och kräver ingen narkos. Injektionerna görs med en fin nål och är relativt smärtfri.

efter behandling

Efter behandling är det viktigt att undvika att massera eller trycka på behandlade områden och att inte böja eller lägga sig ner i cirka 4-6 timmar efter behandlingen för att undvika att botox sprider sig till omgivande muskler. Det är också vara bra att undvika alkohol och träning under de första 24 timmarna efter att du gjort botox.

Efter behandlingen kan det finnas mild smärta, svullnad eller ömhet vid injektionsställena, detta avtar vanligtvis snabbt och kan lindras med hjälp av kyla. Återhämtningen är generellt snabb och resultaten blir gradvis synliga inom några dagar till en vecka.

RESULTAT

Resultaten kommer gradvis att förbättras över de första veckorna när botox börjar ta full effekt och ditt leende kommer att visa mindre av ditt tandkött. Hur länge botox varar beror på flera faktorer, inklusive din kropps metabolism och behandlingsområdet. Vanligtvis varar effekten av en Gummy Smile behandling i 3-6 månader därefter kan du behöva få upprepa behandlingen. 

Följ Derma Beauty Esthetic på instagram för att se mer av vårat arbete